Имам ли нужда от туристическа виза за Иран?

Туристическата виза за Иран

Напоследък чуваме по-малко на Ислямска република Иран, най-вероятно причините за международната политика са отслабили ролята на член на '' оста на злото ", термин, изобретен в 2002 от президента на САЩ Джордж Буш, в която Иран е в компанията на Ирак и Северна Корея като враг на Съединените щати и "спонсор" на международния тероризъм. Посещение на Иран, обаче, ще ви оставя изумен, реалността на страната изглежда е на светлинни години от това, което този обикновено се описва в медиите. Наследник на древна традиция на иранския народ се докосват в неговата доброта и гостоприемство, да не говорим, че английският е широко разпространен и. Истински рай за туристите, в сравнение с близкия централноазиатски ад. Сайт за виза

Можем ли да поискаме туристическа виза, когато пристигнем в Иран?
Можете да поискате туристическа виза, валидна за един месец при пристигане (летищна виза) за италиански граждани при регистрацията на данните в сайта. Моля, имайте предвид, че само за тези, които пристигат по въздух, могат да поискат виза на летището по друг начин (кораб или суша), трябва да поискат Visto преди заминаването
На кои летища може да се кандидатства за туристическа виза при пристигане?
Туристически визи се предлагат на всички международни летища в Техеран, Шираз, Машад и Шанхай Esfahan след регистрацията на данните в сайта Визата за пристигане е валидна само за Visto туристически и строго обслужва хотел резервация.
Какви документи ми трябва за получаване на виза при пристигане?
Сервирайте медицинска застраховка за пътуване, две паспортни снимки, паспорт, валиден 6 месеца, за печат на имейл от хотела потвърждаването на резервацията за една нощ, на билета за връщане полет в рамките на дни 30, 50 на плащане евро в момента на освобождаване директно на летището, регистрационни данни на сайта. преди отпътуването да избере летището на пристигане като място за изтегляне. Само гражданите на европейската общност могат да разкрият Visto на летището.
Как мога да кандидатствам за виза, преди да напусна?
На първо място е необходимо да се регистрирате на сайта и да изберете консулството (Рим или Милано) сайт, а след това можете да се свържете с избрания с необходимите документи консулство: Две паспортни снимки, паспорт, осигуряване и изплащане на разходите за пътуване Visto с банкомат (без пари), обратно билет и хотелска резервация.
Имайки виза на страни, които не са признати от Иран в паспорта, има ли проблеми с влизането в Иран?
Хората, които имат Visto от страни, които не са официално признати от Ислямска република Иран в паспорта си, могат да получат иранска виза и да влязат в Иран. * Всички националности могат да пътуват в Иран с изключение на притежателите на паспорти на страни, които не са официално признати от Иран.
Визата за Иран за паспорта създава проблеми при последващи пътувания из целия свят?
Не, няма проблем дори за виза за САЩ.
Мога ли да се кача на полет до Иран без виза?
От Италия можете да напуснете без виза и да я поискате при пристигане, но трябва да притежавате хотелска резервация. Можете да изпратите имейл до хотела и да поискате покана да бъде представено на летището в Техеран при пристигане.
Мога ли да отида в Иран след пътуване до САЩ?
проблемът в момента е обратното, а именно, че отиваме в САЩ след като сме били в Иран, поради което се отрече ESTA.
Мога ли да кандидатствам за виза на сухопътна граница от Турция?
Не можете да правите на границата. За да влезете в Иран по земя, трябва да получите виза преди заминаването.
Имайки двойно гражданство (Италия и Съединените щати). Мога ли да вляза с туристическа виза?
Гражданите с двойно гражданство идват и си отиват с паспорта, който декларират, така че няма проблеми.
Може ли самостоятелното пътуване да бъде организирано без туроператор?
Преди всичко трябва да се регистрирате на сайта https://evisatraveller.mfa.ir/en/request/apply/
След това направете резервация за първата нощ на пристигане и можете да пътувате и да се обърнете независимо.
След колко време пристига кода на писмото с покана, с който можете да отидете на консулството за визи?
Практически идва незабавно да се внимава да се провери спама, защото обикновено отговорът трябва да завърши в полето за спам с обект в персийски, така че ако в пощенската кутия не се появи поща с персийски обект, която не е изтрита, вероятно е вашият код.
Имате ли нужда от покана за получаване на виза?
Не, не е необходимо просто да се свържете със сайта и да се регистрирате.
Може ли визата да бъде разширена до Иран?
Обикновено туристическата виза е с продължителност един месец, но можете да поискате и повече от месец и не повече от три месеца. Визата в Иран е възобновяема, но би било препоръчително да кандидатствате за виза с по-голяма продължителност преди отпътуването.
Може ли плащането с виза на летището в Техеран да се извърши в долари или в евро?
Плащането с визи на летище Техеран може да се извърши само в долари.
дял
  • 1
    Сподели